Wij zijn 8 t/m 18 mei op vakantie! 

Soepen wereld rond: de internationale invloeden achter onze soep recepten

Bij Veel Soeps zijn we gepassioneerd over het brengen van een wereld van smaken naar de tafels van Nijmegen. Onze soepen zijn niet alleen een mengelmoes van lokale, verse ingrediënten, maar ook een viering van culturen en tradities van over de hele wereld. In dit artikel duiken we in de internationale invloeden die onze soeprecepten hebben geïnspireerd en hoe deze wereldse smaken bijdragen aan onze unieke culinaire ervaring.

Soto Ajam: een vleugje Indonesië

Onze Soto Ajam soep is een eerbetoon aan de rijke smaken van de Indonesische keuken. Met zijn basis van bouillon, verrijkt met laos, sambal, gember en taugé, brengt deze soep de essentie van Indonesië naar Nijmegen. Het gebruik van authentieke specerijen en kruiden zorgt voor een diepe, complexe smaak die zowel verwarmend als verrassend fris is.

Rode Curry Kokos soep: Thaise inspiratie

De Rode Curry Kokos soep is een knipoog naar de beroemde Thaise rode curry. Door de combinatie van rode currypasta met kokosmelk, sereh en limoen, bieden we een romige soep met net genoeg pit. Deze soep is een perfect voorbeeld van hoe we internationale gerechten aanpassen aan onze eigen stijl, zonder de essentie van hun oorspronkelijke smaken te verliezen.

Zoete aardappel garam masala soep: smaken uit India

Garam Masala, een kruidenmix die in veel Indiase gerechten wordt gebruikt, is de ster van onze Zoete Aardappel Garam Masala Soep. Deze soep combineert de zoetheid van de zoete aardappel met de rijke, verwarmende smaken van koriander en kokos, wat resulteert in een troostrijke, voedzame maaltijd die je ziel voedt en je smaakpapillen prikkelt.

Oosterse Pinda Soep: een Afrikaanse twist

Onze Oosterse Pinda Soep is geïnspireerd door de West-Afrikaanse keuken, waar pindasoep een hoofdrol speelt. Door pinda's te combineren met knoflook, ui, ketjap, rode peper en sereh, creëren we een unieke soep die zowel hartig als licht zoet is, met een onweerstaanbare diepte van smaak.

Mosterd Soep: den ode aan het Nederlandse

En natuurlijk, onze Mosterd Soep is een eerbetoon aan de Nederlandse keuken. Dit traditionele recept, met zijn rijke gebruik van mosterd, ui, paprika, prei, spitskool en room, is een ware weerspiegeling van de lokale smaken en ingrediënten waar we trots op zijn.

Elk recept een eigen verhaal

Bij Veel Soeps zijn we toegewijd aan het verkennen van de wereld door soep. Elk recept vertelt een verhaal, elke lepel brengt je een stap dichter bij een andere cultuur. Door internationale invloeden te combineren met lokale ingrediënten, streven we ernaar om onze klanten een culinaire ervaring te bieden die zowel authentiek als innovatief is. Stap binnen in de wereld van Veel Soeps en ontdek hoe wij de wereld naar je keukentafel brengen, één kom soep per keer.